Barcelonai foci

Barcelonai foci

10 év, 10 gól: Leo Messi legszebb góljai a 10-es mezben

2019. július 24. - csokelaci5

 Képtalálat a következőre: „Messi number 10”

Minden Barcelona-rajongó számára igazi élmény látni Leo Messit a jól ismert 10-es mezben. Az argentin neve az évek alatt összefonódott ezen mezszámmal, így az összes Culé számára nagy évforduló a mai, ugyanis Messi napra pontosan 10 éve viseli a 10-es számú mezt. Mi úgy ünnepeljük meg ezt a mérföldkövet, hogy összegyűjtjük nektek az argentin legszebb találatait, amelyet ezen mezszámmal szerzet.

10. Real Madrid - 2017/18

Szép gól, tény. Viszont nem egy akkora agyeldobós találat. A listára viszont mégis felkerült, ugyanis ez a mérkőzés egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Mellesleg pedig ez volt Leo 500. gólja.

9. AC Milan - 2012/13

Tiki-taka, tiki-taka, majd Leo megereszt egy bivalyerős lövést az olaszok kapuja felé... Gól. De még mekkora gól! Remek találat, mi már többször is visszanéztük. Nem bírunk vele betelni.

8. Estudiantes La Plata - 2009/10

Klub-világbajnokság döntő, hosszabbítás. Érkezik egy beadás a jobb oldalról közvetlenül a kapu elé, majd a semmiből feltűnik a kicsi Leo Messi a védők között, kitör a fogásból, és kíméletlenül bemellkhasozza(van ilyen szó egyáltalán?!) a labdát az ellenfél hálójába. Ezzel a góllal a Barcelona megnyerte a tornát...

7. Celta Vigo - 2015/16

Szabadrúgáshoz jut a Barcelona, természetesen Messi lesz az, aki elvégzi. Az argentin megnézi a kaput, nekifut, a góltól pedig szinte felrobban a Camp Nou. A pók sajnos új hálót kell kössön a felső sarokba.

 

6. Arsenal - 2010/11

 Andrés Iniesta kiugratja Messit az Arsenal védőinek erdőjéből, aki sikeresen átveszi a labdát, átemeli Almunia kapust, és berúgja az üres kapuba a labdát. Zseniális játék, zseniális befejezéssel!

5. Sevilla - 2011/12

Leo kap egy labdát, hirtelen ritmust vált, betör az ellenfél tizenhatosába, kioszt egy kötényt - mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne -, és a klasszikus Messi-féle módon átemeli a labdát a kapus felett. Világklasszis megoldás.

4. Bayern München - 2014/15

Mizu, Boateng? Messi egy kis twistert játszott a németek védőjével, majd ezután - az akkor világ legjobb kapusaként számon tartott - Manuel Neuert is szépen megetette. Lassan kifogyunk a jelzőkből: hihetetlen!

3. Real Zaragoza - 2009/10

Egyedül kicsinált - bocsánat, meg kell számoljam - négy védőt, majd szépen elrúgta a kapus mellett. Aboszolúte zseniális találat. A kommentárok reakciója magáért beszél. Briliáns.

        

2. Real Madrid - 2010/11

Mintha csak kezdőre állítottad volna a FIFA beállításaid, és átszaladnál az ellenfélen. Az a hátborzongató, hogy ez tényleg megtörtént. A Klasszikuson. Ilyenkor szokott jönni a rage quit, nem?

1. Athletic Club - 2014/15

Erre a gólra egyszerűen nincsenek szavak: elképesztő, hihetetlen világklasszis, briliáns, zseniális. De nem is kell jellemezni. Csak figyelni kell...

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr7114978880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2019.07.25. 11:20:01

Az értelmező kéziszótárban a GOAT után ez áll: Lionel Andrés Messi. :)
süti beállítások módosítása