Barcelonai foci

Barcelonai foci

Három játékos, aki várakozáson felül teljesített az előszezon során

2019. augusztus 14. - csokelaci5

A katalán gigász, FC Barcelona együttese a Napoli csapata felett aratott győzelmével zárta az előszezonját a 2019-2020-as idény előtt: a LaLiga első fordulója már most érkezik, a Barça akkor az Athletic Clubbal fog összecsapni. Az előszezon során viszont volt néhány játékos, aki meglepte a szurkolókat teljesítményével. Róluk lesz most szó.

Képtalálat a következőre: „frenkie de jong”

Frenkie de Jong

A katalánok drukkerei már a kezdetektől magasra tették a mércét az Ajaxtól érkező Frenkie de Jonggal szemben, nem hiába. Az ifjú középpályás tavalyi idénye remek volt, idén pedig ott folytatta, ahol abbahagyta. Hiába a klubváltás, a remek atmoszférának és a csapat támogatásának hála Frenkie kitűnően játszott a felkészülési meccseken.

Tömérdek mennyiségű passzt adott (körülbelül 90%-os passzpontossággal, ez pedig valami elképesztő adat), nagyon sokszor visszamozogott a védelem belső tengelyébe vagy azért, hogy támadást indítson vagy pedig azért, hogy besegítsen a hátsó négyesnek a labdatartásban. A holland többször is játszott előrébb tolt középpályásként, viszont a szűrő posztján találta meg magát igazán. Rendkívül labdabiztos, elképesztő passzsávokat lát, így mondhatni őt a Barçának teremtették.

Képtalálat a következőre: „riqui puig”

Riqui Puig

Természetesen Puig muszáj helyet kapjon a listánkon - nem csak azért van itt, mert például az apja legendás kapus volt a klubnál -, mivel túlszárnyalta a hozzá fűzött elvárásokat, amelyek neki is nagyon magasak voltak. Szinte az összes felkészülési mérkőzésen a legjobbak között volt, mivel a már fent említett Frenkie de Jonggal karöltve dominálta a középpályát.

Puig a csapat legnagyobb sztárjai között kaphat majd helyet a jövőben - persze ehhez már most állandó kerettag lehetne, sőt, kellene is legyen -, ugyanis jelenleg a klub valamiért a kölcsönbe adását fontolgatja. Szomorú, hogy a fiatal sztár könnyebben jut játéklehetőséghez egy első osztályú alakulatnál, mint a Barçánál (tudjuk, hogy mennyire zsúfolt a középpálya, de azért a padon minimum lenne helye).

Képtalálat a következőre: „carles perez”

Carles Pérez

Nyílt titok, hogy senki sem gondolt arra, hogy a Barça B-ben futballozó Pérez ilyen előszezont produkál majd, ezért nem is volt nehéz dolga a várakozáson felülmúlásakor. Japánban a Vissel Kobe gárdája ellen duplázott, több csapat ellen pedig elég szép teljesítményt tett le az asztalra. Minden bizonnyal a második csapatnál ő lesz az idény egyik legmeghatározóbb alakja.A 21 éves csatár kellően gyors, a fizikuma is jó, kreatív és robbalékony, így minden képessége megvan hozzá, hogy pár éven belül az első csapatnál is komolyabb szerepkörben számoljanak vele. Természetesen ehhez fel is kellene hívni a nagyokhoz, akár csak Puig-dzsot...

Képtalálat a következőre: „semedo vs napoli”

A barátságos találkozókon tehát ők hárman teljesítettek kiemelkedően, viszont meg lehet említeni Nélson Semedót, Ousmane Dembélét (ő igazán az utolsó mérkőzéseken lendült formába, akkor viszont nagyon) és Luis Suárezt, aki 32 és fél évesen még mindig rúgja a gólokat. Kíváncsian várjuk, neki hogy sikerül a szezon...

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr1015009350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása