Barcelonai foci

Barcelonai foci

Laporta: “A Barçának négy alappilére van: Johan Cruyff, La Masía, Katalónia, UNICEF”

2021. augusztus 23. - csokelaci5

csa.png

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke a katalán TV3 televízió 'Revolució 4.0' című műsorában beszélt a klub alappiléreiről, az elnökválasztásról, a második elnöki regnálásától várt eredményekről, de azt is elmondta, hogy szerint a jövőben női elnöke is lehet a Barcelonának.

A Barcelona alappilérei

Véleményem szerint az FC Barcelonának négy alappilére van: Johan Cryuff, a La Masía, Katalónia, valamint az UNICEF. Cruyff azért, mert merész volt, mert változtatni a labdarúgáson. A La Masía, mert a fiatal játékosok jelentik a jövőt. Katalónia, mert hűnek kell maradnunk az identitásunkhoz, de a világ többi része felé is nyitottnak kell lennünk. Az UNICEF, mert társadalmi elkötelezettségeink vannak.

A választás és a családja

Alig vártam, hogy újra elnök lehessek. Az első kép, ami megjelent előttem a győzelememkor, az édesapám volt, mikor a klub, a család és a gyermekeim által képviselt értékeket tanította meg nekem. A választáskor a bátyám hozta a legtöbb szavazatot, a húgom pedig a kampányról gondoskodott.

A második elnöki regnálásának célja

A lélek nélküli projektek nem írnak történelmet. Próbálok nem a kudarcra gondolni, optimista vagyok, szeretem, ha fiatalok vesznek körül. Nem kell félnünk a kudarctól, mert belőlük tanul és erősödik az ember. A második elnöki regnálását úgy kell elképzelni, mint egy időszakot, ami sok örömet fog okozni [a klubnak]. Úgy szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját, hogy közben tiszteletben tartjuk a klub értékeit és etikáját. A vezető egy olyan személy, akiben hiszel: valaki, aki őszintén szeretné, hogy a dolgok működjenek. Szükség van vezetőkre is, viszont a jó csapatszellem elengedhetetlen.

Női elnöke lehet a klubnak?

Sok nőnek van elnöki képesítése, úgyhogy hiszem, hogy 10 éven belül női elnöke lesz a Barcelonának. Itt az ideje, hogy a nőket is elismerjék. Ott van például az elnökségünk tagja, Elena Fort, aki egy nagyon ügyes és tehetséges hölgy.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr6916667852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása