Barcelonai foci

Barcelonai foci

Egy szalvétára írott szerződés, mely örökre megváltoztatta a Barcelona történelmét...

2019. január 11. - csokelaci5

1011px-logo_fc_barcelona_svg.png

Mielőtt még elkezdenék írni arról, hogy hogyan is változtatta meg a gránátvörös-kékek történelmét egy szalvétára írott kontraktus, kérdeznék valamit: szerintetek Messi első profi szerződését nagy fényűzés közepette, és több ezer szurkoló előtt írta alá? Nos, ha azt mondtátok, hogy igen, akkor nagyot tévedtetek, ugyanis ennek nagyjából pontosan az ellentéte volt a valóság...

Miután az akkor 13 esztendős Leo Messi 2000. szeptemberében mindenkit elkápráztatott a futballhoz való tehetségével, Rosarióba való hazautazásakor ígéretet tettek neki, hogy a nemsokára elmondják, hogy igényt tartanak-e szolgálataira; de a spanyol gigász válaszára egészen decemberig várnia kellett a „bolhának”.

Történt egyszer, hogy a Barcelona technikai titkára Carles Rexach és Horacio Gaggioli aki egyébként azon gondolkozott, hogy felajánlja-e Messit a Real Madrid számára – de még mielőtt bármi „szörnyűséget” tett volna, együtt teniszeztek, majd később mindketten együtt ebédeltek Josep Maria Minguellával, a katalán alakulat egyik akkori ügynökével.

 Bár Joan Gaspart, a Barcelona akkori elnöke elég rizikósnak tartotta a kis argentin leigazolását, Rexach tudta, hogy nem hagyhat veszni egy ekkora tehetséget, így – mivel nem volt az étteremben papír – egy szalvétára írt egy szerződést, melyet miután aláírtak Leo képviselői, a játékost leigazolta a Barcelona. Ez volt Messi első profi szerződése…

27ebaa3a718271794598e2c96c27df57_view_l.jpg

A szalvéta szerződésen ez állt:

,,2000. december 14-én, Messi képviselője, Horacio, Minguella, és Rexach, a klub technikai titkára elkötelezte magát, hogy néhány, a játékos leigazolása ellen szóló dolog ellenére mindaddig érvényben tartja ezt a szerződést, amíg a klub eleget tesz a játékos korábban elfogadott igényeinek.” 

Ez szerződés megköttetését követően pedig mindenki hivatalossá vált, Messi pedig elkezdte katalóniai kalandját; először a Barcelona ifiakadémiáján futballozott, majd miután a C, és a B csapatban is bizonyított, fel lett hívva az első csapathoz. 

Messi a Barcelona első csapatában – nem hivatalosan - 2003. november 16-án debütált, egy Porto elleni barátságos találkozón. Az argentin zseni akkor 16 éves, 4 hónapos, és 23 napos volt. 

2004. október 16-án, egy idegenben játszott mérkőzésen a városi rivális, Espanyol elleni bajnokin, ahol 34 ezer szurkoló tekintette meg a derbit a helyszínen, a 82. percben Leo Messi hivatalosan is bemutatkozhatott, mikor az akkori Barcelona egyik legnagyobb sztárját, a portugál Decot váltotta le... 

Minden estre furcsa belegondolni, hogy egy olyan karrier, mely összesen öt aranylabdával, hat Király-kupával, négy Bajnokok Ligája trófeával, kilenc Spanyol bajnoki címmel, és 574 góllal rendelkezik… Egy szalvétára írt szerződéssel kezdődött…

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr9914557184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása