Barcelonai foci

Barcelonai foci

Lassan olyanok leszünk mint a Sziti, nem?

2019. február 28. - csokelaci5

Képtalálat a következőre: „Coutinho transfer”Nem kenyerem igazából az ehhez hasonló hosszas szubjektív véleménykifejtés, viszont az "egyszer mindent el kell kezdeni" szellemében úgy gondoltam, hogy összefoglalom azt a gondolatmenetet, mely az elmúlt időszakban mondjuk úgy, képződött a fejemben...

A téma a Barça utóbbi időben elköltött elképesztő mennyiségű pénze lesz (mely a bevételek mellett leginkább pozitív mutatót eredményez), amely a klubra nem jellemző optimizmussal lett elköltve a nagyvilágban.

Történelem óra: Minden 2016 nyarán kezdődött, mikor Neymar eladta magát Katarnak 222 millió euróért. Az addig hatalmasnak tartott 100 millió eurós átigazolási díj akkor átlagosnak kezdett el számítani, míg egy 200 milkás játékos volt a magas kategória. Ez mindazért történhetett, mert a Neymar-transzfer után az ügynökök és a klubok úgy árazták be a játékosukat, hogy ha van két lába, (elég) egy keze, és tud futni, akkor az 30 millió euró lesz. Ez pedig egy világméretű katyvaszt eredményezett, mely további költekezésre sarkallta a klubokat - mi a Barcelonát fogjuk leginkább nyomon követni.

Majd miután bekövetkezett ez, jött a francia Mbappé, aki szintén egy szezon után eladta magát a Katari Nemzeti Banknak, amely 150 millió eurót fizetett érte egy egy szezonos kölcsönszerződés után. E átigazolás után már a 15 éves játékosokba is mindenki képes lett belelátni egy Messit; Aham, aham... Ő lesz a következő Messi, meg a hülyének is megéri! 10 millió lesz, köszönjük. - mindenhol a világban a fiatal tehetségekről.

Kapcsolódó képNa de visszatérve a "gránátvörös-kékekre", jött ismét egy hatalmas költségeket maga után vonó Dembélé-, és Coutinho transzfer is. A moszkító és a varázsló is egyaránt 120 millió körüli összegért jött a katalánokhoz (utóbbi 135 millióért). Itt már végleg elszabadultak az átigazolási összegek, melyek a jövőben még jobban el fognak szabadulni véleményem szerint. Igazából ezzel nem is lenne baj, ugyanis az eladásaink fedezik ezeket a transzfereket, de az a klub, amely a nevelt játékosairól híres, tényleg ennyire rá lenne szánva ilyen Szitis átigazolásokra?

Ellenérvnek az azért szóljon, hogy a La Masia már egy jó ideje nem tudott kinevelni egy épkézláb szélső támadót, vagy csatárt (esetleg Abel Ruiz lesz egy kivétel a jövőben...), tehát ez lehet Bartomeuék mentsége. Illetve annyit még hozzátennék, hogy ha hatalmas átigazolási mínuszban is lennénk a fent említett elköltött pénz mennyisége miatt, azt maga a klub nem érezné meg, ugyanis a tévés közvetítésekből, reklámokból, szponzorációkból befolyt összeg mindent fedezne akár ötszázszor. (és most valószínűleg keveset is mondtam.)

De azért na. Apropó, nem lehetne ennyi pénzt egy Messi klónra költeni?

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr6614659547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása