Barcelonai foci

Barcelonai foci

Ezért nem fogja visszavonultatni Messi 10-es számát a Barcelona

2019. július 25. - csokelaci5

Egy napon Lionel Messi távozni fog a Barcelonától. Depressziós gondolat, ugye?

Akár karrierje végéig a katalánoknál fog futballozni, és egyklubos játékosként fog visszavonulni, akár visszatér nevelőegyesületéhez, a Newell’s Old Boys csapatához, Messi karriere az elkövetkezendő 4-5 évben a végéhez ér.

(persze csak akkor, ha nem bizonyítja be, hogy egy földönkívüli, és örökké fog játszani. Nem lepődnénk meg.)

Into the sunset

Bármi is történjen, a Barcelona valamit muszáj lesz kezdjen az akkor gazdátlan 10-es mezzel.

Ronaldinho, a klub egyik legendás játékosa például úgy gondolja, hogy a katalánok vissza kellene vonultassák a mezt. Egy interjúban azt mondta: ’Mikor Messi visszanulásakor – ami remélem soká fog megtörténni – a Barcelona vissza kell vonultassa a 10-est, hogy ezután senki se tegye rá a kezét.’

Protege

De tényleg megcsinálnák ezt?

A következő tízest viselő mérkőzésnek hatalmas teher lenne a vállán, néhány szurkoló pedig kényelmetlenül érezné magát, ha egy másik játékos viselné a híres mezt, de ez nagyon sok Barcelona legenda esetében is így volt: Éric Abidal, Xavi Hernandez és Andrés Iniesta esete is hasonló volt.

Viszont a helyzet az, hogy még ha vissza is vonultatnák Lionel Messi mezszámát, akkor kapásból hátrányból indulnának a bajnokságban, mivel a Spanyol Labdarúgó-Szövetség maximum 25 játékost engedélyez a keretben, a mezszámok pedig kötelezően 1 és 25 között kell legyenek.

Tehát ha Messi számát többé nem kaphatná meg senki, akkor a Barcelona lényegében eldobna egy játékost a keretéből. Erre pedig nem látunk esélyt.

Ott van például a Sevilla. Ők Antonio Puerta tiszteletére vonultatták vissza a 16-os mezt – a szélső szívrohamot kapott a pályán 2007-ben. De később javítottak, és egy nem hivatalos szabályt állítottak fel, amelynek lényege, hogy ezt a számot csak a fiatal játékosok tudják viselni.

Ezután Puerta nagyon jó barátja, Jesus Navas kapta meg a mezt.

Sevilla favourite

Legyünk őszinték: a Barcelona sosem fog kifogyni a remek játékosokból.

Ott volt például Neymar, ha akkor azt mondtuk volna, hogy egyszer ő veszi át majd a mezszámot, akkor nem sok embernek lett volna kifogása…

Persze, nem lesz még egy Leo Messi, viszont egy másik – hozzá hasonló – klasszis biztos lesz, aki viselheti majd a 10-est. És sosem tudhatod: lehet, hogy egyszer a kis Thiago, Ciro vagy Mateo fogja átvenni apja számát…

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr6714979848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása