Barcelonai foci

Barcelonai foci

Mi lesz veled, Umtiti?

2019. július 21. - csokelaci5

Képtalálat a következőre: „umtiti”

Samuel Umtiti, az FC Barcelona belsővédője, aki korábban a csapat meghatározó játékosa volt, már szeptember óta térdsérüléssel bajlódik, nem találja önmagát, helyét pedig a Sevilla csapatától érkező Clément Lenglet lassan átveszi. Ezek tudatában pedig fenn áll a kérdés: mi lesz veled, Umtiti?

Nem sok idő telt el igazán mióta Samuel Umtitit a Barcelona, sőt, a világ legjobb belsővédői között tartották számon. A Barça 2016 nyarán 25 millió euróért igazolta az OL Lyon csapatától érkező franciát, aki rövid időn belül beilleszkedett a katalánok alakulatába, így már akkor az év egyik legjobb átigazolásának tartották – mellesleg ár/érték arányban hatalmas húzás volt az ő szerződtetése. Luis Enrique irányítása alatt kiforrott játékossá vált, és kiaknázta a fizikai erejét, így a Big Sam becenevet is megkapta. Javier Mascherano visszavonulása után pedig még inkább összeforrott a neve a Barcelona védelmével. Umtiti és Gerard Piqué egy már rég nem látott párost alkotott a védelem belső tengelyében. Umtitinek a 2017-18-as szezon végére már egyetlen kezdőcsapatból sem maradhatott volna ki, folyamatosan érdeklődött iránta a Manchester United és a City is, viszont az angolok sosem tudták megszerezni a világklasszis védőt.

Samuel Umtiti természetesen a 2018-as világbajnokságon is részt vett, és meg is nyerte az Franciaországgal. A vb-n remekül teljesített, ő volt a franciák egyik legjobb játékosa…

Mindenki azt gondolta, hogy Umtiti ezután csak még jobb lesz, viszont szeptemberben egy kiújult sérülés közbeszólt, és minden megváltozott. Kiderült, hogy Umtitinek korábban – a Lyon-os korszaka alatt - is voltak térdproblémái, illetve, hogy ő igen hajlamos volt térdsérüléseket összeszedni, ami egy labdarúgói karriernek is képes véget vetni. Umtitivel ekkor közölték, hogy csak akkor lehet újra 100%-os, illetve csak akkor térhet vissza komplikációk nélkül a Barcelonához, ha megműtteti a térdét. Ezt a francia elutasította, nem volt hajlandó kés alá feküdni, ezáltal pedig arra vállalkozott, hogy hosszú hónapokon át különböző kezelésekre, illetve orvosi vizsgálatokra jár.

2019 februárjában végül érkezett a tájékoztatás, hogy Big Sam – érdekes módon pont a korábbi csapata ellen – a Lyon elleni BL-nyolcaddöntő odavágóján fog visszatérni, de ebből végül csak egy padozás lett. Később pedig ugyan tényleg visszatért, és le is játszott egy-két mérkőzést, de csak árnyéka volt régi önmagának. Nem találta a ritmust, nem érezte a játékot… Ekkor pedig átvette a helyét a szolid teljesítményt mutató Clément Lenglet.

Most pedig itt a nyár, a klub pedig nagy dilemma előtt áll: van egy abszolút nem 100%-os Umtiti, akinek még mindig vannak térdproblémái és jóval az elvártak alatt teljesít, van egy Lenglet, akiben megvan a fejlődés lehetősége, ott van az öregedő Piqué, akinek vannak gyengébb periódusai, de azért összegségében még mindig tartja magát, és a végén ott van még egy Todibo is, aki fiatal és energetikus, tehát övé a jövő. A kérdés már csak az, hogy a klub mihez fog kezdeni. Megtartják Umtitit és kockáztatnak vele vagy eladják őt és ezzel a Lenglet-Piqué(Todibo) párosnak fogják szentelni a „jövőt”.

Nehéz kérdés, viszont itt van a válasz az orrunk előtt, pontosabban ott van Japánban. Az előszezon. Szinte biztos, hogy a klub a barátságos mérkőzések alapján fog döntést hozni a belsővédő-páros sorsát illetően.

Tehát ha ott jól teljesít Umtiti, akkor nagy eséllyel több lehetőséget is fog kapni Piqué mellett, így pedig Lenglet cserepadra kerülne, ő pedig nem érdemli ezt…

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr2214973802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása