Barcelonai foci

Barcelonai foci

Laporta: “Leo Messi bízik bennem”

2021. január 11. - csokelaci5

Joan Laporta, a Barcelona elnökjelöltje a Goal.com újságírójának adott exkluzív interjút az katalánok elnökválasztását megelőzően. A beszélgetés során a „gránátvörös-kékek” korábbi elnöke kitért a kampányának részleteire, a közelgő választással kapcsolatos előérzeteire, és a csapat legnagyobb sztárjának, Lionel Messinek a bonyolult helyzetére.

 

Ahhoz, hogy egy előjelölt tényleges jelöltté váljon, és indulhasson a Barcelona elnökválasztásán, összesen 2.257 aláírást kellet összegyűjteni. Laportának ez természetesen sikerült, de a támogatóinak pontos száma még talány.

 

Előválasztás

A kampánycsapat jól működik, elégedettek vagyunk az eredményeinkkel az előválasztáson. A szimpatizánsaink összesen 300 ponton tudtak minket támogatni. Még várjuk az aláírások pontos számát, de már most nagyon elégedett vagyunk.

Most össze fogjuk gyűjteni az aláírásokat, kézbesítjük őket, majd megkezdjük a választási tervünk második szakaszát. Mondhatnánk azt is, hogy az első félidőben jól teljesítettünk, egy-két érintéssel játszunk, hasonlóan a Barcelonához. Ha elveszítenénk a labdát, azon leszünk, hogy mihamarabb visszaszerezzük.Korábbi elnöksége

 

A 2003-as projektben hatalmas szerepet játszott az UNICEF, Johan Cruyff, a La Masía, és egy képzett csapat, amely modern módon tudta irányítani a klubot. A modell alapjai nem változtak, de a terv sokat fejlődött.

Több tapasztalattal rendelkezünk és felkészültebbnek érezzük magunkat.  A Barcelona jelenleg negatív irányba halad, ezen szeretnénk változtatni

Elnökként szerzett tapasztalatai

Elnökségem alatt minden időszakon átmentem. A nehéz kezdés után hatalmas sikereket értünk el, de emiatt önelégültek lettük, így  gyökeres változásokat kellett eszközölnünk.

 

Szerencsés voltam, hogy az Európai Klubszövetség egyik alapítója lehettem 2008-ban. Sokat kezdeményeztünk, így olyan támogatókkal kötöttünk megállapodásokat, akik nem csak hirdetni szerettek volna rajtunk keresztül, hanem a klub érdekeit is szem előtt tartották.

 

Világos, hogy a korábbi elnökségem alatt alkalmazott modell továbbfejlesztett verzióját szeretném alkalmazni. A klubmodellem fontos része a Barcelona játékstílusa, az UNICEF, a La Masía és Katalónia értékeinek képviselése.

 

Erős, határozott, céltudatos és mindenre felkészült vezetéssel szeretném elnyerni azoknak a szurkolóknak a bizalmát, akiket még nem sikerült meggyőznöm.

Az Európai Szuperliga létrejötte

Klubok közötti titkos megállapodások [Európai Szuperliga]? Nem szeretek alaptalan dolgokat mondani, ezért nem tudom megválaszolni ezt a kérdést. Elhamarkodott döntések meghozatala előtt elemezni szeretnénk a lehetőségeinket.

A Camp Nou felújítása

Meglehet, hogy olcsóbb lenne egy új stadion felépítése, mint a Camp Nou felújítása, de ez egy kiemelkedően fontos projekt, amelynek legalább 70 évig kellene tartania. Nagyszerű lenne, ha a Barça megalapításának 125. évfordulóját a felújított Camp Nouban ünnepelhetnénk Leo Messivel.

Lionel Messi, Pep Guardiola and Sergio Ramos Futures Discussed by Joan  Laporta | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Lionel Messi jövője?

Azon kevesek közé tartozom, akik képesek meggyőzni Leót a maradásról?  Lehet azért, mert őszinte, tapasztalt és elszánt vagyok, ezt pedig Messi is látja.

 

Büszke vagyok, hogy azt mondja, minden ígéretem, amit elnökségem alatt tettem neki, teljesült - bízik bennem. Meglátom, hogy mit tudok neki ajánlani gazdasági és szakmai szempontból.

 

Sosem beszélgettem vele a jövőjéről. Még nem áll rendelkezésemre elég információ, hogy tudjam, mit tudok neki ajánlani. Vele és más játékosokkal is tartom a kapcsolatot, de nem igazán kérdezem őket a jövőbeli terveikről.

 

Fontos, hogy Leo nálunk folytassa pályafutását. A klub történelme során nagyon sok kiváló képességű labdarúgó játszott itt, viszont Messi kiemelkedik

 

közülük. Egyértelműen ő a labdarúgás történelmének legjobbja. Persze azt is el fogjuk fogadni, ha a távozás mellett dönt.

Más jelöltek ígéretei

Van olyan előjelölt, aki Erling Haaland szerződtetésével kampányol. Szerintem csak a meglévő játékosainkat kell motiválni. Nincsenek átmeneti időszakok. Ennek a klubnak folyamatosan a lehető legmagasabb szinten kell teljesítenie.

 

Érdekes látni a fényt az alagút végén. Fejlődik a projektünk, Messi ismét vezére a csapatnak, Dembélé és Frenkie sokat segítenek neki, Pedrí egyre jobban játszik, Mingueza és Araújo rendszeresen kezdőként lépnek pályára, Roberto, Piqué és Fati hamarosan felépülnek, Ilaix Moriba személyében pedig egy új tehetség tűnt fel a láthatáron.

Ki lesz a vezetőedző?

Nem szeretnék neveket mondani, mivel jelenleg minden egyes megjegyzés bizonytalanná teheti a klub helyzetét.

Joan Laporta végül elmondta, hogy elnökként első dolga lenne megköszönni a klub igazgatósági bizottságának, dolgozóinak a kemény munkáját. Kétségtelen, hogy a január 24-i elnökválasztáson Laporta legnagyobb riválisa Víctor Font lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr8716384570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása