Barcelonai foci

Barcelonai foci

Koeman: “A Real Sociedad ellen bizonyíthatunk!”

2021. január 12. - csokelaci5

A Barcelona együttese holnap este a Real Sociedad alakulatával csap össze a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón Ronald Koeman és Frenkie de Jong képviselte a katalánokat.

 

Habár a „gránátvörös-kékek” az elmúlt időszakban igen meggyőzően teljesítenek – múlt héten mindhárom bajnokijukat megnyerték – Ronald Koeman szerint mégsem ők a favoritok.

Nem hiszem, hogy mi lennénk a legesélyesebb csapat, ez nem az elmúlt teljesítményeken múlik. Úgy gondolom, hogy a Szuperkupában nincs favorit.

A cél a győzelem

Fontos számunkra a Szuperkupa. Ez nem a legfontosabb trófea, de a Barcelona minden trófeáért harcolni szokott. Mindent meg fogunk tenni, hogy a döntőbe jussunk.

A Sociedad kemény ellenfél

A Real Sociedad jól kezdte a bajnokságot. Sok mérkőzésüket láttam, és szerintem ők az egyik legjobb csapat az idei szezonban. Ellenük mindig nehéz játszani. Érdekes mérkőzés lesz, mivel mindkét együttes a saját játékát szereti játszani.

 

Mind a négy elődöntős csapat győztes mentalitással rendelkezik. Az elmúlt időszakban tényleg nagyszerűen teljesítettünk, ezt folytatni szeretnénk. A holnapi mérkőzés alkalom arra, hogy megmutassuk, jó irányba haladunk.

Messi cseréje

A Granada ellen több játékos is fájdalmat érzett: Messi, de Jong és Dest sem voltak teljesen egészségesek, de holnap mindhárman játszani fognak. Araújo is bevethető, de az edzésen fog eldőlni, hogy mi lesz vele.

Egyre jobbak

A csapat fejlődik, a támadóink, akik legtöbbször középről érkeznek az ellenfél tizenhatosába, remekül teljesítenek. A középpályások gyakran találnak szabad játékosokat az ellenfél vonalai között. A védelmünk se rossz, az elmúlt meccseknek köszönhetően pedig magabiztosabbak lettünk.

Elhalaszthatják az elnökválasztást

Jelenleg az egészség a legfontosabb. A COVID-19 ellen harcolunk, így el kell fogadnunk, ha nem tartják meg január 24-én a választást. Mihamarabb vissza szeretnénk térni a normális kerékvágásba, ehhez viszont felelősségteljesen kell viselkednünk.

Araújo visszatérése

Tegnap egyénileg edzett, ma pedig a csapattal fog. Bízom benne, hogy bevethető lesz. Minden holnap dől el.

El Clásico a döntőben

Nem szeretek a döntőről beszélni egy elődöntő előtt. Először nyerünk kell, azt pedig, hogy ki lesz az ellenfél, még nem tudjuk. Természetesen remélem, hogy holnap győzni fogunk.

A téli átigazolási időszak

Már tudjuk, kiket szeretnénk szerződtetni, de meg kell várnunk az elnökválasztást. Még nem aktuális erről beszélni. Most a holnapi meccsre való felkészülés a legfontosabb.

De Jong: "We are up to four matches to win the Champions"

Ronald Koeman után Frenkie de Jongot kérdezhették az újságírók. A holland középpályás szívesen válaszolt a kérdésekre.

Fejlődünk. A szezon során keményen edzettünk, ezt a jövőben is folytatni fogjuk. Kiválóan éreztem magam az elmúlt hónapokban és hetekben. Természetesen meg akarjuk nyerni a Szuperkupát, mivel nagy önbizalmat adna egy következő trófea megnyeréséhez.

Új poszt, új Frenkie

Az elmúlt meccseken egy kicsit más pozícióban játszhattam. Az edző kérte, hogy vállaljak nagyobb szerepet a támadásokban.

 Ki a favorit?

Ezt nem tudom megmondani, viszont a Barcelona mindig a favoritok között van. Meg akarjuk nyerni a Szuperkupát, ehhez holnap le kell győzzük a Real Sociedad.

Messi jövője?

Ezt nem tőlem kellene megkérdezni. Semmit sem tudok mondani Leo helyzetéről, erről őt kérdezzék.

Mit gondolsz Pedriről?

Pedri egy nagy tehetség, kiváló képességekkel rendelkezik. Hatalmas ígéret.

Az FC Barcelona – Real Sociedad Spanyol Szuperkupa elődöntő holnap este 21:00 órakor kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr1516386202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása