Barcelonai foci

Barcelonai foci

Hatalmas ígéretek: Víctor Font bemutatta gazdasági projektjét

2021. január 08. - csokelaci5

Az FC Barcelona elnökjelöltje, Víctor Font bemutatta gazdasági projektjét, melynek legfőbb célja, hogy a katalán klub 2026-ban 1,5 milliárd eurós bevételhez jusson.

A ,,Sí al Futur” vezetője elmondta, hogy zseniális szakmai tervvel álltak elő:

A csőd, a kudarc veszélye fenyeget bennünket. Van egy tervünk az első 100 napra, amellyel fogjuk kerülni a gazdasági összeomlást. Ezután biztosítani fogjuk a klub fenntarthatóságát és versenyképességét. Mi leszünk a Barcelona történelmének legjobb vezetői csapatával.

A hatalmas adósságot játékosok eladásával törlesztené

A tervünk a klub 100 millió eurós adósságán alapszik. Már folytattunk beszélgetéseket a stratégiai partnereinkkel a kiadások átszervezéséről, a döntésünk értelmében pedig világossá vált, hogy június 30-a előtt 80 millió euró értékben kell eladnunk játékosokat.

Ami az Espai Barçát illeti, Víctor Font 2021 negyedik negyedévére szavazást fog kiírni az új Palau Blaugrana (2024 első negyedéve) és a Camp Nou átalakításának befejezésére (2025 harmadik negyedéve) vonatkozóan.

A Barcelona közösségi médiában betöltött szerepe

Luis de Val, Font csapatának egyik tagja elmondta, hogy a Barça gyarapítani fogja a 250 milliós követői táborát a közösségi oldalakon: számukra nagyon fontos, hogy a klub egy modern képet sugározzon a fiatalok felé.

Font rellançarà econòmicament el Barça de la mà de l'univers 'start-up'  català (Martí Molina)

A gazdaságért felelős személyek

Fel kell építenünk a XXI. század Barcelonáját, amely autonómiát ad és erőforrásokat generál. A legfontosabb a jövedelem és az üzleti tevékenységek előidézése, ezekhez pedig a legjobb szakemberekre van szükségünk.

Víctor Font a gazdasági területért felelős személyek nevét is közölte: Luís De Val, a YouPlanet alapítója és vezérigazgatója, valamint Lluís de Val fia, klubmenedzser Joan Gaspart ideje alatt; José Manuel Villanueva, a Privalia társalapítója; Iñaki Ecenarro, a Trovit alapítója; Óscar Pierre Miquel, a Glovo alapítója és vezérigazgatója; Manel Sarasa, a Wine is Social társalapítója és vezérigazgatója; Joaquim Uriach, az Uriach gyógyszeripari csoport elnöke és Xavier Carbonell, a Palex Medical vezérigazgatója.

Ezt követően bejelentették, hogy a gazdasági csapatot egy felsőbb szintű vezérigazgató fogja irányítani, akinek tapasztalata van a technológiában, a távközlésben és a több millió dolláros számlák kezelésében, mellesleg pedig az Egyesült Államokban dolgozik.

Víctor Font még azt sem zárta ki, hogy csapatának Josep Maria Bartomeu vagy Óscar Grau legyen a vezérigazgatója. Hozzátette, hogy még találkozni szeretne velük, mielőtt elhamarkodott döntést hozna.

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr2816377626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása