Barcelonai foci

Barcelonai foci

Bakancslista a vasárnapi meccsre...

2019. január 20. - ataron94

27ebaa3a718271794598e2c96c27df57_view_l_1.jpg

Gyerekkori álmom fog este 20:45-kor lényegében valóra válni azzal,hogy látom élőben pályára lépni azt a csapatot,akiknek immár 15 éve szurkolok...

Évek óta tervben volt,hogy elutazok végre Barcelonába és eljutok egy bajnokira, de minden évben volt valami nehezítő körülmény, vagy épp csak egy kifogás, holott az egész 4 napos tartózkodás nem kerül drágábba, mint 1 hét a Balatonon (de erről majd később).

Készítettem-először csak a fejemben,aztán miért ne alapon le is írtam- egy listát azokról a dolgokról,amik számomra egy plusz katarzist jelentenének, ha látnám őket, vagy akár csak valamelyiküket a Leganés elleni meccs során: 

 

Messi szóló (és gól )

Ha most egy sportfogadós iroda lennék, erre adnám a legkisebb oddsot,mert ilyet szinte minden meccsen lehet látni.   Nem sorrendben sorolom fel a listán szereplő dolgokat, viszont ez az a dolog, amire a legjobban ki vagyok élezve, látni Messit ,ahogy úgy fickándozik a védők közt és tűnik ki a mezőnyből, mint LeBron James tűnne ki,ha a Szombathelyi Falcóban játszana ( a csapat természetesen behelyettesíthető :’) )

Busi féle alázós

Őt szintén nagyon kedvelem, és egyrészt figyelni fogom, hogy mennyivel másabb őt élőben látni, mint televízióban, ugyanis alapigazság, hogy ha a játékot nézed, nem látod Busquetst, ha Busquetst nézed, látod az egész játékot. Ebből következik ugye az, hogy bár az egyik legfontosabb eleme a csapatnak, a legtöbb megmozdulása nem túl látványos. Viszont, amikor bemutatja azt a néhány húzogatós, gyufáért elküldős, alázós testcselt, az maga a gyönyör. Sajnos nem minden meccsen lehet látni ilyet,remélem itt most majd igen!

Hazai győzelem, természetesen

Ezt nem kell magyarázni, azt gondolom. Ha szép játékot, és mondjuk egy 3-3-as meccset látok, az se lenne baj, hiszen nem menne el rajta a bajnokság,de ismerve a Leganést az esély körülbelül egyenlő a nullával erre. Nem számítok sajnos se látványos játékra, se sok gólra, viszont, ha nyerünk az bőven elég lesz nekem.

Olyan meccshangulat, amit előtte csak elképzelni tudtam volna

Sokáig egy 5 ezres PMFC stadionban jártam ki meccsekre, ahol jónak számított,ha 2-3 ezer ember összejött. Ezt követte tavalyi olaszországi tartózkodásom alatt egy Fiorentina - Juve meccs,ahol a 45 ezres Artemio Franchiban kis híján meg lett töltve a stadion. Holnap pedig  jöhet a világ legnagyobb stadionja,ahol átlag 80 ezer néző szokott kilátogatni és szurkolni. Más lesz, mint a televízióban…

 

Arthur picit látványosabb lesz

Egyik kedvencem az idei szezonban a fiatal brazil, azt gondolom nagyon jó erősítés volt a középpályára, és egyre csak jobb lesz. Imádom, ahogy a labdát az élete árán is megtartja, amit viszont hiányolok a játékából az a gyorsaság és a látványosság. Elsősorban persze nem tőle kell ezeket várni, de láttunk már tőle is pl. a Tottenham elleni meccsen látványos – Nekem Iniestara emlékeztető - lefordulásokat, így remélem most megint elő fog jönni valami hasonló.

 

Gyönyörű kontragól

Nekem valamiért a kontratámadásokból végig vitt akciók a kedvenceim. A szabadrúgásgólok, - amit sokan imádnak Messitől - vagy épp a fejesgólók engem hidegen hagynak. Ez egyéni ízlés kérdése. Kedvenceim hazai oldalról az utolsó perces Real elleni Messi gól. Ezen kívül pedig Giroud Puskás-díjas gólja, ahol a skorpió mozdulat nélkül is azt gondolom, elég szép gól lett volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr3514567640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása