Barcelonai foci

Barcelonai foci

De Jong: Készen állok az új kihívásokra!

2019. július 05. - csokelaci5

Az FC Barcelona legújabb játékosának sajtótájékoztatója.

Frenkie De Jong, a Barcelona igazolása ma délután megtartotta első sajtótájékoztatóját új együttesénél. Az ifjú holland többek között a spanyol óráiról, a dekázásról a Camp Nouban, illetve az Ajaxban töltött időszakáról is beszélt.

A dekázás a Camp Nouban természetesen egy része a prezentációnak. Ez egy olyan dolog, amit minden játékos át kell éljen. Eddig még csak a tévé képernyői előtt tudtam megnézni olyan klubok, mint a Barcelona prezentációit, viszont most én magam is részese leszek egy ilyen eseménynek.

Nem tudom, mit várjak majd, ezért nem is izgulok. Hagynom kell, hogy maguktól történjenek a dolgok, élveznem kell a pillanatot, és nem szabad idegeskednem.

A szezon során a dolgok gyorsan történnek, egyik mérkőzés után már jön is másik. Játékosként pedig nehezen tudsz gondolkozni néhány fontos kérdésen. Ezek miatt viszont már nem izgulok, ugyanis az elmúlt pár hétben mindent górcső alá vettem.

Különleges évem volt az Ajaxszal. Nagyon sok jó mérkőzésünk volt, és sikerült dupláznunk. Észrevettem, hogy mindig libabőrős leszek, mikor erről beszélek a barátaimmal. Örülök, hogy így sikerült lezárnom egy időszakot a karrieremben, amely az Ajaxról szólt…

Idáig tíz spanyol órám volt, viszont mondjuk úgy, mehetne jobban is a nyelv. Sajnos a nyelvtani feladatokig még nem sikerült eljutnom. Jelenleg csak néhány szót tudok, viszont úgy gondolom, sokkal gyorsabban megy majd a tanulás, mikor napi szinten fogok találkozni spanyolokkal.

Készen állok az új kihívásokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://barcelonai-foci.blog.hu/api/trackback/id/tr3414927858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása